Kranjska klobasa za vse letne čase: ZIMA

kuhar recepti arvaj

Recepti Arvaj

kranjska z joto prehod senca

Jota s kranjsko klobaso

Kranjsko klobaso skuhamo po navodilu.

Sestavine za joto:

Krompir olupimo in narežemo na majhne koščke. V slani vodi ga skuhamo do mehkega. V drugem loncu skuhamo fižol, ki smo ga imeli prej namočenega čez noč.
Kuhamo ga toliko časa, da se zmehča. Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Nato dodamo kislo repo in prilijemo vodo. Nekaj časa kuhamo, nato pa dodamo krompir, fižol, kranjsko klobaso, strt česen, sol, poper in lovorjev list. Kuhamo še 10 minut. Zabelimo z ocvirki Arvaj.

Navodilo za pravilen način priprave
kranjske klobase:

Kranjsko klobaso položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. Pustimo v vodi tik pod vreliščem 10 minut.

logotip arvaj