Kranjska klobasa za vse letne čase: Jesen

kuhar recepti arvaj

Recepti Arvaj

kranjska z zeljem in zganci prehod senca

Kranjska klobasa z zeljem in žganci

Kranjsko klobaso skuhamo po navodilu.

Sestavine za praženo kislo zelje:

Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo kislo zelje. Dobro ga prepražimo, dodamo lovorjev list, poper in sol. V pokriti posodi dušimo 20 minut.

Sestavine za ajdove žgance:

V loncu zavremo 3 litre soljene vode. Moko stresemo v krop, ki močno vre, tako da nastane kepa. Voda naj kepo na hitro prelije oziroma prevre, potem pa temperaturo znižamo. V kepo z ročajem kuhalnice naredimo 2 do 2,5 centimetra široko luknjo. Lonec pokrijemo, žgance pa počasi kuhamo 10 minut, dodamo 4 žlice olja in potem kuhamo še 10 minut. Odlijemo vodo in jo shranimo. Žgance odstavimo. Kuhano močnato kepo dobro razmešamo. Odlito vodo lahko uporabimo v primeru, če so žganci presuhi. Žgance s kuhalnico zajemamo iz lonca, z vilicami pa jih nadrobimo v večjo skledo. Zabelimo jih z ocvirki Arvaj.

Navodilo za pravilen način priprave
kranjske klobase:

Kranjsko klobaso položimo v hladno vodo in segrevamo do vretja. Pustimo v vodi tik pod vreliščem 10 minut.

logotip arvaj