Pripravljene jedi
  • Goveji golaž
  • Kuhani vampi v omaki
  • Bolonjska omaka
  • Segedin
  • Svinjska pečenka v omaki
  • Sarma v omaki PAK VAC
  • Jetrni cmoki PAK VAC
  • Gorenjska prata - budelj NPK
  • Zeljni zavitek s suhim mesom NPK

GORENJSKA PRATA

Sestavine:

  • 0,3 kg suhega mesa – svinjske glave, rebrca
  • 0,6 kg suhega kruha
  • 2 dl mleka ali juhe * 6 jajc
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 8 dag čebule
  • česen, sol, poper
  • svinjska mrežica, debelo svinjsko črevo ali goveje črevo, umeten ovitek


Meso skuhamo, ohladimo, ločimo od kosti in zrežemo na koščke. Vsaj en dan star kruh zrežemo na kocke in ga navlažimo z mlekom ali juho. Čebulo sesekljano in popražimo na maščobi

. Kruh in meso zmešamo, dodamo razžvrkljana jajca, čebulo, sesekljan česen in ostale začimbe. Z zmesjo napolnimo ovitek in pečemo pri temperaturi 150 do 160 °C približno 45 minut do ene ure, odvisno od velikosti premera ovitka.

Ponudimo kot praznično jed z mesom, hrenom in kislim zeljem v solati.

Dober tek!