Predstavitev Mesarija Arvaj

Začetki mesarije Arvaj segajo v leto 1956. Trenutno je v njem zaposlenih okoli 50 ljudi, ki delajo v novih poslovnih prostorih s sodobno tehnologijo za pripravljanje svežih mesnin in mesnih izdelkov. Raznovrstni mesni izdelki nastajajo s predelavo in obdelavo mesa z različnimi postopki. Na posodobljeni etiketi, s katero so opremljeni naši izdelki je izpostavljen napis »original«, s katerim poudarjamo lastno znanje pridobljeno z dolgoletnim poglobljenim razvojem vseh tehnoloških procesov. Razvili smo tudi novo blagovno znamko mini salamic miniSnack, ki se odlikujejo s primerno gramaturo za enodnevne izlete in šolarske malice.

Trije izdelki Arvaj so na ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov v Gornji Radgoni prejeli naziv Šampion kakovosti. Kar 16 zlatih, 35 srebrnih in 13 bronastih medalj skupaj so prejeli izdelki Arvaj v enem samem letu, kar govori o naših visokokvalitetnih mesninah.

Zavzeto razvijamo tudi linijo izdelkov z znakom Varuje zdravje: Pečena junčje - svinjska gnjat, Roastbeef z začimbami, Šunka goveja v črevu, Svinjski hrbet z začimbami, Suha govedina - goveji pršut in Goveja šunka.

V lanskem letu smo prejeli zlati znak SQ Združenja slovenskih kakovosti za naše izdelke. Prav tako smo na ocenjevanju strokovne in ljubiteljske žirije Kranjskih klobas zmagali in prejeli priznanje za najboljšo kranjsko klobaso 2007. V letu 2008 pa smo na 5. državnem strokovnem ocenjevanju zaščitenih kranjskih klobas ponovno prejeli naziv za najboljšo kranjsko klobaso. Naše klobase bodo opremljene s slovensko blagovno znamko Zašpiljeno dobra kranjska klobasa od 1896, ki bo pomembna novost na trgovskih policah.

 

Dobra podlaga za vse aktivnosti

Zdrav življenski slog je pogoj za naše dobro počutje in delovno učinkovitost. V današnjem času moramo vsi skrbeti za svojo telesno pripravljenost, zato je izbira živil za dnevno prehranjevanje tako zelo pomembna. Znanje o primernem prehranjevanju za vse bolj dinamično življenje je vedno obsežnejše in vse bolj poglobljeno. Za aktivne ljudi je meso nepogrešljivo živilo v uravnoteženi prehrani. Z uživanjem mesa povečamo svojo zdržljivost in odpornost ter se pripravimo na vse delovne izzive in aktivno preživljanje prostega časa.

Čim bolj pestre sestavine so osnovno vodilo sodobnega prehranjevanja, meso pa je pomemben sestavni del vsakega jedilnika. Z mesom dopolnjujemo uravnotežen izbor sestavin za prehranjevanje, saj z njim naš organizem prejme beljakovine in maščobe v ravno pravšnjih količinah.

Na različne načine pripravljeno meso je kulinarično izredno mikavno in okusno, zato ga uvrščamo med najbolj priljubljena živila. Preprosta priprava in visoka kvaliteta senzoričnih lastnosti sta še dodatna razloga za pogosto uvrstitev na dnevni jedilnik.